13 Kasım 2011 Pazar

Bazlama...


Bayatlayan bazlamaları genelde tost yapıyorum, çok lezzetli oluyor. Bazende böyle küp küp doğrayıp tavada kavurup çorbanın yanına hazırlıyorum.


Bu da tavada yağsız kavrulmuş hali...

4 yorum:

NAR's-istanbul dedi ki...

siz bazlama diye buna mı diyorsunuz, bizim orda (mersin'de) bazlama ince açılmış tavada ya da sacda pişirilmiş (yağsız oalrak) ekmeğe deniyor. hatta içine peynir falan sarılıp sıkma da yapılabilir.
ben de size alternatif önereyim, resimde küp küp doğradığınız ekmekleri tavada az tereyağı ile kızartıp üzerine kaşar peyniri rendeleyip altını kapatın. kapağını kapatıp bekletince kaşar eriyor ve harika bir tosta dönüşüyor. pazar kahvaltılarında yok satıyor:) bayat ekmek değerlendirmede de birebir :)

AtolyeKedi dedi ki...

NAR's-istanbul, evet buna diyoruz :)
Hımmm bir hayal ettimde güzel bir öneri, eşime söyleyeyimde çarşambadan bazlama ekmeği alsın hafta sonu ben gidene kadar bayatlar kahvaltıda yaparız :)

SHOIPTAR dedi ki...

iyi deyerlendirme afiyet olsun güzelim.

AtolyeKedi dedi ki...

Shoıptar, teşekkür ederim Anneciğim..