8 Ağustos 2012 Çarşamba

Bamya Kavurması


Bamyaları yıkıyoruz....


Bildiğimiz tavada bildiğimiz yağla kavuruyoruz.


Tabii iftara yakın yapıp yiyiyoruz. 
Ben bu bamya kavurmasını kayın validemden gördüm. O da görümcemin eltisinden öğrenmiş. Yöresel bir şey mi değil mi bilmiyorum ama benim çok hoşuma gitti. Çünkü bamyayı pekte sevmeyen biri olarak bu şeklide yemeyenler için yenilebilir bir hale gelebilir özellikle çocuklar belki bu şekilde alışıp daha sonrasında yemeğinide daha rahat yiyebilirler....



7 yorum:

Elisi Defteri dedi ki...

değişik bir tarif, denemek lazım, teşekkürler:)

Nazan dedi ki...

Evrenciğim bayılırım bamya kavurmasına.Ama biz biraz daha farklı yapıyoruz.Daha doğrusu Altınoluk tarafı.Bamyaları kavurduktan sonra domates sosunda pişiriyoruz.

AtolyeKedi dedi ki...

Elişi Defteri, bana da seğişik gelmişti, paylaşmak istedim. Rica ederim.

Nazan, domates soslusu da bir düşündüm de hımmm çok lezzetli olur. Bir daha ki seferede öylesini yapayım teşekkür ederim iyi oldu :)

SHOIPTAR dedi ki...

bu tarifte benden cinsi iri olan bamyalrı ayıklayıp yıkadıktan sonra once una sonra yumurtaya batırıp kızartılırsa harika lezzetli oluyor afiyet olsun.

AtolyeKedi dedi ki...

vaaay, ben hiç bamyayla ilgilenmemiştim bu güne kadar neler de varmış. Bunuda denicem

meralhobiart dedi ki...

Bu şekilde kavurunca o meşhur sıvısı ortaya çıkmıyormu peki?

AtolyeKedi dedi ki...

Meralhobiart, ben bir kere yaptım o meşhur sıvıyı görmedim :)