Bamyaları yıkıyoruz....
Bildiğimiz tavada bildiğimiz yağla kavuruyoruz.
Tabii iftara yakın yapıp yiyiyoruz.
Ben bu bamya kavurmasını kayın validemden gördüm. O da görümcemin eltisinden öğrenmiş. Yöresel bir şey mi değil mi bilmiyorum ama benim çok hoşuma gitti. Çünkü bamyayı pekte sevmeyen biri olarak bu şeklide yemeyenler için yenilebilir bir hale gelebilir özellikle çocuklar belki bu şekilde alışıp daha sonrasında yemeğinide daha rahat yiyebilirler....
7 yorum:
değişik bir tarif, denemek lazım, teşekkürler:)
Evrenciğim bayılırım bamya kavurmasına.Ama biz biraz daha farklı yapıyoruz.Daha doğrusu Altınoluk tarafı.Bamyaları kavurduktan sonra domates sosunda pişiriyoruz.
Elişi Defteri, bana da seğişik gelmişti, paylaşmak istedim. Rica ederim.
Nazan, domates soslusu da bir düşündüm de hımmm çok lezzetli olur. Bir daha ki seferede öylesini yapayım teşekkür ederim iyi oldu :)
bu tarifte benden cinsi iri olan bamyalrı ayıklayıp yıkadıktan sonra once una sonra yumurtaya batırıp kızartılırsa harika lezzetli oluyor afiyet olsun.
vaaay, ben hiç bamyayla ilgilenmemiştim bu güne kadar neler de varmış. Bunuda denicem
Bu şekilde kavurunca o meşhur sıvısı ortaya çıkmıyormu peki?
Meralhobiart, ben bir kere yaptım o meşhur sıvıyı görmedim :)
Yorum Gönder